Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Симовић у Мојковцу обишао завршене инвестиције у руралну инфраструктуру: Реализовано и више и раније од договореног

Објављено: 18.09.2019. 23:20 Аутор: мпрр

MPRRMPRR

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић данас је у Мојковцу обишао низ инфраструктурних пројеката који су у овој години реализовани, уз подршку Владе Црне Горе.

“Све што смо договорили у комуникацији са локалном самоуправом, а на бази разговора на терену са мјештанима, смо и реализовали. Чак и више од тога”, саопштио је Симовић изражавајући задовољство постигнутим резултатима.

Потпредсједник је оцијенио да је такав однос Владе према Мојковцу и другим одговорним локалним самоуправама показатељ одлучности да се развија Сјевер и унапређује квалитет живота грађана на том подручју и стварају претпоставке за убрзанији развој пољопривреде и предузетништва.  

MPRRMPRR

Он је истакао да су пројекти договорени у сарадњи са локалном самоуправом током претходних радних посјета Мојковцу, у марту и јулу, те да је заједнички утисак задовољство урађеним и опредјељење и одлучност Владе, локалне самоуправе да се кроз формулу заједништва тако и настави.

Симовић је данас обишао више путних праваца - Рудница, Жари, Слатина и Поља, који су асфалтирани кроз Пројекат развоја руралних подручја који Влада спроводи у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде (ИФАД). То је бил још једна прилика да директно на терену разговара са мјештанома који нијесу крили задовољство и похвале на рачун подршке и бриге Владе и локалне самоуправе. Асфалт ће им, како су казали, бити од пресудне важности за даљи развој пољопривредне производње и приближавање тржишту.  

У разговору са предсједником Општине Ранком Мишнићем, на посебном састанку, исказано је обострано задовољство не само резултатима подршке кроз Пројекат развоја руралних подручја, већ и резултатима подршке са нивоа Агробуџета, кроз цијели пакет мјера усмјерених на развој инфраструктуре и бесповратну подршку развоју пољопривредних газдинстава на овом подручју. Осим наведених путних праваца, реализовано је више пројеката пробијања путева према катунима, завршена два водовода Подбишће и Савина вода најављен скори почетак изградње водовода Караула Луг Ракочевића. Такође, Министарство је подржало чишчење корита ријеке Таре и Руднице. На састанку је констатовано и да недавно отворени откупни центар у Пољима, чију реконструкцију је, такође подржало Министарство, већ функционише на очекивани начин, да су фармери задовољни, те да је амбиција да се прошири обухват и на друге околне општине, као што је Колашин.   

Симовић је данас обишао и мост на Тари у Гостиловини у чије се лоше стање увјерио приликом посјете у марту, а који је у међувремену реконсруисан. Задовољство због испуњеног обећања изразили су бројни присутни мјештани.

MPRRMPRR

Година инвестиционог замаха у дијелу сеоске инфраструктуре

Сумирајући утиске са посјете, Симовић је казао да му је посебно задовољство што је данас од мјештана више мојковачких села осјетио посебно задовољство због реализације пројеката у роковима и потребном квалитету, на добро њих  и локалне самоуправе, што, како је рекао, даје нову вриједност и охрабрење за даљи заједнички напредак. 

Он је казао да се сличан инвестициони замах реализује у бројним другим општинама. „Ових дана ћемо их посјетити и увјерити се, као и данас, да се договорено реализује“, казао је Симовић додајући да ће ова година бити истински запамћена по снажном инвестиционом замаху у дијелу сеоске инфраструктуре,  пријеко потребне вриједним домаћинима.

„Није то асфалт ради асфалта, него је асфалт у функцији развоја пољопривредне производње. То је асфалт који долази до све бројнијих пољопривредних произвођача који већ имају произвдњу и шире је, то су путеви који ће олакшати комуникацију са тржиштем, оворити нове откупне линије и подстаћи, како смо чули данас од самих произвођача, посебно један важан сектор који долази све више до изражаја у овој опшини, а то је малинарство“, казао је Симовић ,

MPRRMPRR

Мишнић: Фармери задовољни

Предсједник Општине Мојковац Ранко Мишнић исказао задовољство посјетом која је показала резултате договореног са Министарством пољопривреде. „Фармери у нашој општини су заиста задовљни реализованим пројектима које смо креирали у сарадњи са Министарством и који су усмјерени на побољшање квалитета њиховог живота и услова за развој бизниса““, казао је Мишнић који се посебно захвалио потпредсједнику Симовићу што сваку посјету посвети обиласку терена и разговору са мјештанима у сваком дијелу руралног подручја Мојковца.

Симовић додијелио возила агробизнис центрима и савјетодавним службама у ЦГ: Адресе вашег рада су адресе вриједних домаћина

Потпредсједник Симовић је данас у Мојковцу додијелио 11 нових теренских возила представницима агробизнис центара из пет општина – Шавника, Жабљака, Пјеваља, Мојковца и Петњице, као и канцеларијама  Одјељења за савјетодавне послове у биљној и сточарској производњи. Возила су набављена кроз МИДАС 2 пројекат који Влада реализује у сарадњи са Свјетском банком.

„Послао сам им поруку да адресе нашег заједничког рада треба да буду управо на терену, посебно њихове. На терену гдје живе и раде добри домаћини којима треба њихов савјет, сугестија, разумијевање и стручна подршка за попуњавање бизнис планова да би остварили подршку кроз бројне програме и мјере Министарства и оне из претприступних фондова ЕУ. Сигуран сам да ће фармери у наредним данима препознати нову енергију са адреса савјетодавних служби и агробизнис центара у Црној Гори, казао је Симовић.



ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?