Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање: Влада не крије податке већ штити поступак док се не утврде чињенице

Објављено: 27.09.2019. 19:01 Аутор: Министарство финансија
Поводом тврдње објављене у појединим медијима да је Влада „сакрила“ и „покушала да сакрије“ информације у вези са нестанком односно уништењем одређених покретних ствари у старој фабрици „Дуванског комбината“ Подгорица ради истинитог информисања јавности саопштавамо да циљ означавања документације Министарства финансија о продаји покретних ствари у старој фабрици „Дуванског комбината“ Подгорица степеном тајности „ИНТЕРНО“ није скривање података од јавности већ заштита поступка док се не утврде чињенице.

Министарство финансија и Заштитник имовинско-правних интереса Црне Горе, у складу са законским овлашћењима, су већ почетком јула мјесеца предузели одговарајуће активности из своје надлежности и обавијестили Основно државно тужилаштво у Подгорици о предметном догађају, ради оцјене да ли је у конкретном случају ријеч о кривичном дјелу за које се гони по службеној дужности, односно ради утврђивања околности под којима су предметне ствари однијете или уништене, као и откривања учиниоца, а све у циљу заштите имовинских интереса Црне Горе.

Садржај и структура објављених закључака Владе јасно указују да је циљ заштита државних интереса и имовине, а не скривање било које потенцијалне незаконитости.

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?