Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић уручио кључеве станова припадницима служби безбједности: Држимо ријеч и настављамо да рјешавамо стамбено питање државних службеника

Објављено: 30.09.2019. 20:46 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић уручио је данас у Подгорици припадницима служби безбједности кључеве станова и поручио да се и на овом примјеру показало да је Влада одржала обећање и да ће наставити да рјешава стамбено питање запослених у државним службама.

„Данашњи дан за око 300 службеника и њихове породице биће један од најважнијих дана у животу – то је дан када рјешавају своје стамбено питање. А то је један од највећих изазова за сваку породицу. Зато им честитамо, зато дијелимо радост и задовољство са њима и њиховим породицама. Прије нешто мање од двије године на овом истом мјесту рекли смо, полажући камен-темељац да ћемо учинити ово што смо учинили – подигли смо стамбену зграду за Синдикат безбједносних служби. Овај догађај је потврда да испуњавамо дата обећања. И то, наравно, не само у Подгорици. На основу споразума са синдикалним партнерима, уз значајну подршку Владе и предсједника господина Марковића, као и локалних самоуправа, покренули смо рјешавање животног питања под повољним условима за наше запослене, широм Црне Горе“ – рекао је министар Нухоџић на церемонији уручења кључева на Старом Аеродрому.

Министар је прецизрао да је само у овом мандату Владе стамбено питање по повољнијим условима ријешило више од 1.500, не само запослених већ и пензионера.

Biro za odnose s javnošću Vlade CG„Само кроз Регионални стамбени програм за ове категорије до сада изграђено скоро 400 смјештајних јединица за преко 1.500 лица. Укупно долазимо до бројке од преко 3.000 грађана и што је још важније - њихових породица, који су ријешили стамбено питање у овом мандату по повољнијим условима“ – рекао је министар Нухоџић.

Министар унутрашњих послова је истакао важност рјешавања стамбеног питања рекавши да сигурност коју тиме стиче свака породица позитивно утиче и на морал и на ентузијазам службеника који се баве тешким и одговорним послом.
   
„Само стамбено обезбијеђен и збринут припадник органа безбједности, може бити одговоран, пожртвован и посвећен свом послу, а то доприноси укупној безбједности и сигурности државе“ – закључио је министар Нухоџић.

Градоначелник Подгорице др Иван Вуковић исказао је задовољство због вриједног доприноса који је Главни град дао реализацији овог важног пројекта и за град и за нашу државу. „Укупан допринос када је Главни град у питању је преко 900.000 еура и она се односи на ослобађање инвеститора плаћања накнаде за комунално опремање. У овој згради ће станове добити људи који су током протеклих 20-ак турбулентних година у Црној Гори увијек били први на линији одбране државних и националних интереса наше земље. Главни град је у протеклом периоду био врло активан партнер у оваквим и сличним пројектима и да се наша контибуција по том основу мјери десетинама милиона еура. Главни град је до сада за потребе реализације сличних пројеката ослободио инвеститора обавезе плаћања накнада за комунално опремање које данас превазилази 10 милиона еура и бесплатно уступио сопствено земљиште чија величина је преко 70.000 м2. Дакле, све то кад се сабере долазимо до цифре од 25 милиона еура и врло смо поносни на ту чињеницу, јер је захваљујући томе на стотине наших колега из система јавне управе ријешило стамбено питање“, закључио је Вуковић.

Церемонији су присуствовали и директор Управе полиције Веселин Вељовић, директор Агенције за националну безбједност Дејан Перуничић, директор Полицијске академије Бобан Шарановић и предсједник Синдиката безбједносних институција Младен Шушкавчевић.



    
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?