Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић на свечаности Дана унутрашњих послова: Нашим грађанима смо чврст ослонац и поуздана снага

Објављено: 03.10.2019. 17:12 Аутор: МУП
Министарство унутрашњих послова и Управа полиције су мјесто гдје се његује и афирмише дух слободне и европске Црне Горе, мјесто прожимања њеног мултивјерског и мултиетничког бића. То је принцип који ћемо и убудуће слиједити. Мир, ред, стабилност – наше су свете ријечи које су нам стално на уму, поручио је синоћ министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић поводом Дана унутрашњих послова.

MUPСаопштио је да је поносан на резултате постигнуте на плану сузбијања криминала, као и на унапријеђену регионалну и међународну сарадњу, чији је производ заједничко дјеловање свих оних снага које повезују исти стратешки циљеви.

„Охрабрује нас да грађани све више препознају ту нашу посвећеност, јер они су у свакој прилици и сваком моменту - наши партнери, а њихова безбједност нама је примарна обавеза. Стога кадровски јачамо у континуитету, а у технолошкој равни - приближавамо се узорима. При томе, наглашавам да нам је сваки кутак Црне Горе једнако важан, баш као што нам је свака дјелатност – приоритетна и од једнаке важности. Не дијелимо послове на лагане и сложене, нити одлажемо одлуке. На то немамо право, јер ми чувамо тековине на којима почива Црна Гора. Нашим грађанима смо чврст ослонац и поуздана снага. Ми смо чувари демократије и владавине права. То је и разлог што повећавамо ниво наше оспособљености, а наша ријешеност да професионално и људски станемо на пут свима који угрожавају темеље државе – никада није долазила у питање“ – рекао је министар Нухоџић на Свечаној академији приређеној поводом Дана унутрашњих послова на Цетињу.

Министар је изразио захвалност свим припадницима Министарства унутрашњих послова и Управе полиције на преданом раду и уложеном труду, на плану очувања сигурности и унапређења система безбједности на свим нивоима. „Хвала колегама који су несебично радили како би наш грађанин био спокојан и сигуран, у временима различитих пријетњи и изазова, који, истини за вољу, нијесу специфичност само нашег друштва. На тај начин, једни другима смо подстрек и мотивација“ – рекао је министар унутрашњих послова. Посебно се захвалио међународним партнерима уз чију конкретну подршку улажемо значајна средства како би наше службе биле модерније и квалитетније.

MUPИсказавши захвалност грађанима који су нам и у претходном периоду били значајна подршка, министар унутрашњих послова је поручио: „Министарство унутрашњих послова и Управа полиције ће успјешно рјешавати задатке и бити један од темеља демократске и напредне Црне Горе“.
Министар Нухоџић је нагласио да тежимо испољити још већу ефикасност и учинити да овај дио система беспријекорно функционише. „У времену које је пред нама, одлучни смо да досадашње активности издигнемо на још већи ниво, а тиме желимо постати узоран примјер добре праксе који сви препознају“ – додао је Нухоџић.

Говорећи о унапређењу положаја запослених у МУП-у и Управи полиције, министар је рекао: „Овај часни позив то завређује. Бити припадник наших служби и носити с поносом ову униформу јесте привилегија, али је и обавеза свих нас да унапређујемо статус наших запослених, вјерујући да тиме чинимо једну племениту мисију у служби развоја нашег друштва“.

„Желим да сваки грађанин зна да је полиција ту за њега, да нема недодирљивих и да су нам наша дјеца и њихова будућност најважнија “, поручио је на свечаности директор Управе полиције Веселин Вељовић.

Истакао је да је полиција спремна да са медијима и даље јача сарадњу у циљу правовременог и истинитог информисања грађана. „Очекујемо да нам медији буду партнери у будућим пројектима усмјереним на превенцију девијантног понашања и деликата и едукацију првенствено дјеце и младих“, саопштио је Вељовић.

Свечаности су присуствовали предсједник Владе Душко Марковић, предсједник Скупштине Иван Брајовић, потпредсједник Владе Зоран Пажин, предсједник Уставног суда Драгољуб Драшковић, предсједница Врховног суда Весна Меденица, начелник Генералштаба Драгутин Дакић, врховни државни тужилац Ивица Станковић, специјални државни тужилац Миливоје Катнић, посланици у Скупштини и министри у Влади, потпредсједник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, представници дипломатског кора и други.


     
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?