Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић-Сојлу: Јачамо сарадњу два министарства у циљу ефикаснијег супротстављања безбједносним изазовима

Објављено: 25.10.2019. 21:33 Аутор: МУП
Министри унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић и Републике Турске Сулејман Сојлу оцијенили су данас у Подгорици да су односи полиција двију држава квалитетни и да ће сарадња бити продубљена са циљем још ефикаснијег супротстављања безбједносним изазовима.

„Наши разговори били су пријатељски и конструктивни како приличи пријатељима и државама савезницама у НАТО-у, које и унутар Алијансе остварују квалитетну сарадњу у циљу стабилнијег и безбједнијег окружења. Односи наших двију држава се развијају и напредују на свим пољима, али ме посебно радује чињеница да су у претходном периоду унапријеђени партнерски односи у области унутрашњих послова, имајући у виду да се суочавамо са заједничким безбједносним ризицима“, саопштио је министар Нухоџић након састанка.

Biro za odnose s javnošćuЦрногорски министар је казао да данашње пријетње као што су организовани криминал, илегалне миграције, тероризам и насилни екстремизам не познају границе, те да је стога од приоритетног значаја континуирана сарадња полицијских служби.

„У борби против криминала кључне су размјена информација и сарадња криминалистичких полиција. Та сарадња је посебно интензивирана у области откривања и спрјечавања кријумчарења наркотика и ми ћемо је додатно унаприједити. Зато је и наш данашњи сусрет доказ снажне посвећености даљем јачању полицијске сарадње како на стратешком тако и на оперативном нивоу“, казао је министар Нухоџић.




Biro za odnose s javnošćuДодао је да ће се у наредном периоду реализовати и конкретне активности на побољшању сарадње у области ванредних ситуација, на основу билатералног споразума који је потписан у фебруару ове године у Анкари. У контексту обука и стручног усавршавања наших службеника, упутио је изразе захвалности на помоћи и подршци коју пружа Турска агенција за сарадњу и координацију ТИКА.

Министар унутрашњих послова Републике Турске Сулејман Сојлу је навео да су односи ресора унутрашњих послова двије земље на изузетно високом нивоу. Истакао је да је данашњи састанак био прилика да се оснажи успостављено, дугогодишње пријатељство и размијене мишљења о модалитетима будуће сарадње у области илегалних миграција, борбе против тероризма, организованог криминала и трговине дрогом. „Веома је важно што је Црна Гора успјешно завршила своју причу када је у питању чланство у Нато-у”, казао је министар Сојлу.

Министар Нухоџић је посебно нагласио да су исељеници из Црне Горе који живе у Турској добар мост сарадње који представља чврсту везу двије државе. „Црна Гора као грађанска држава, мултиетничког и мултиконфесионалног склада, његује ове вриједности, вјерујући да је то темељ њене стабилности. Сигуран сам да ће и наш данашњи разговор допринијети јачању пријатељских односа са Турском, у корист грађана наших двију држава“, закључио је министар Нухоџић.

Министар унутрашњих послова Републике Турске ће током прве званичне посјете Црној Гори обићи Свети Стефан, Котор и Пераст.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?