Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Европска шампионка на пријему код министра Јановића

Објављено: 12.11.2019. 20:15 Аутор: Министарство спорта и младих
Министар спорта и младих Никола Јановић примио је данас Јовану Пековић, џудо репрезентативку, освајачицу златне медаље на Европском првенству за млађе сениоре које је одржано у Ижевску (Русија).

Том приликом Јановић је истакао да му је посебно драго што се црногорски џудисти враћају на велику сцену а управо је Јованин резултат потврда великог потенцијала у овом спорту чијем напретку треба да буду посвећени сви они који су задужени за развој џудоа у Црној Гори, те да им брига о талентима мора бити искључиви приоритет.

„Драго ми је што данас имам прилику да угостим Јовану Пековић која је прва освајачица златне медаље за Црну Гору на европским првенствима у џудоу. Џудо је јако значајан спорт у Црној Гори о чему свједочи и његова висока позиција у категоризацији спортова, зато ме посебно радује што коначно међу перспективним спортистима и стипендистима Министарства спорта и младих имамо и џудисте“ додао је Јановић.

Јована Пековић је освајањем овог резултата постала прва спортискиња из џудоа која је стекла статус перспективног спортисте и једногодишњу стипендију Министарства спорта и младих.

Европска шампионка је ову прилику искористила да се захвали министру Јановићу на пријему и истакла да је статус перспективног спортисте и стипендија Министарства спорта и младих свакако додатан мотив да настави напорно да ради и своју државу и даље на најпрестижнијим такмичењима представља на најбољи начин, као што је то био случај у Ижевску.

Састанку су присуствовали и предсједник Јудо савеза Црне Горе Андрија Чађеновић, спортски директор Срђан Мрваљевић и селектор Драган Шћепановић, који су се захвалили Министарству спорта и младих на подршци и професионалној сарадњи која је свакако допринијела стварању предуслова за динамичнији развој џудоа који сада има и конкретне резултате.


МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?