Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Скопље: Црна Гора преузела предсједавање РеСПА-ом за 2020.

Објављено: 12.11.2019. 20:59 Аутор: МЈУ

MJU  MJU

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, учествовала је на 10. састанку Управног одбора регионалне школе за јавну управу на Западном Балкану (РеСПА) на министарском нивоу у Скопљу. Том приликом, предсједавајуц́и Управног одбора 2019, Дамјан Манчевски, министар за информационо друштво и администрацију Републике Сјеверне Македоније, предао је предсједавање РеСПА-ом Сузани Прибиловић, министарки јавне управе и предсједавајуц́е Управног одбора РеСПА на министарском нивоу 2020. године. 

Министарка Прибиловић је приликом преузимања предсједавања за 2020. годину захвалила РеСПА-и на досадашњој подршци и изузетној сарадњи од оснивања Министарства јавне управе. 

„Предсједавање РеСПА-ом за Црну Гору представља велики изазов и још већу обавезу, с обзиром да преузимамо председавање од Сјеверне Македоније која је у протеклих годину дана остварила значајан напредак у области реформе јавне управе. Имамо чврсто опредјељење да слиједимо тај примјер и искористимо могућности сарадње с РеСПА-ом за унапређење јавне управе, па ће у фокусу наших активности у наредном периоду бити пружање услуга, јер то је оно што највише осјете грађани од наших реформских активности“ – казала је Прибиловић. 

Десети састанак Управног одбора на министарском нивоу одржан је у циљу резимирања главних достигнућа у процесу побољшања јавне администрације на Западном Балкану и даље иницијативе за унапређење регионалне сарадње, као и нове моделе заједничког рада у оквиру РеСПА програма, уз подршку Европске комисије.

Састанку су присуствовали министри и високи званичници задужени за ресор јавне управе из земаља РеСПА чланица, Босне и Херцеговине, Албаније Сјеверне Македоније и Србије, као и представници Европске комисије и Косова.

Након састанка, почела је дводневна Министарска конференција о Дигиталној трансформацији „Обновити јавну управу за дигитално доба“, која је окупила високе представнике/це државних администрација Западног Балкана, који се баве реформом јавне администрације, менаџментом јавних финансија и европским интеграцијама, као и представнике/це Европске комисије, ОЕЦД/СИГМА, регионалних и међународних организација и других партнера. На конференцији ће бити дискутовано о досадашњим искуствима из домена дигиталне трансформације јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?