Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора и Европска комисија закључиле Споразум о спровођењу Заједничког акционог плана за борбу против тероризма

Објављено: 19.11.2019. 20:08 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић саопштио је данас након Форума ЕУ-ЗБ да су Црна Гора и Европска комисија закључиле Споразум о спровођењу Заједничког акционог плана за борбу против тероризма на Западном Балкану.

„Споразум који сам потписао са европским комесаром за унутрашње послове Димитрисом Аврамопулосом још један је доказ апсолутне посвећености Црне Горе европским вриједностима и политикама. Свјесни смо да је у овој области увијек потребно улагати све више напора. Уз подршку Европске уније, Црна Гора ће радити на јачању националних капацитета у дијелу превенције, спрјечавања и сузбијања тероризма, насилног екстремизма и радикализације“ – рекао је министар Нухоџић на Форуму министара правде и унутрашњих послова Европска унија-Западни Балкан на којем учествује на позив министарке унутрашњих послова Финске Марие Охисало и потпредсједника Владе Сјеверне Македоније и министра унутрашњих послова Оливера Спасовског.

MUPМинистар Нухоџић је истакао да је чињеница да су данас у Скопљу министри унутрашњих послова земаља Западног Балкана и Европске уније важна, јер је још једном потврђена посвећеност ЕУ сарадњи са западнобалканским партнерима на подручју сигурности. „Црна Гора, као држава којој је регионална сарадња један од темеља политике, као држава која ни са једном земљом региона нема ни једно отворено питање, и као лидер у европској интеграцији и даље ће бити чврст ослонац Европској унији у сарадњи са државама Западног Балкана. Данас су се државе овог региона сагласиле да унаприједе сарадњу са Европском граничном и обалском стражом (ФРОНТЕКС-ом) и са ЕУРОПОЛ-ом, у ефикасном праћењу, бољем управљању границама и миграцијама, уз поштовање људских права, борби против трговине људима, кријумчарења миграната и побољшању смјештајних капацитета за мигранте“ – навео је министар.

Министар је истакао да је јасно саопштено да ће Европска унија наставити да нам пружа помоћ, што ће допринијети стабилнијем и безбједнијем Западном Балкану и даљем напретку ка пуноправном чланству у Европској унији.

„Јачи Западни Балкан значи јача Европа. Зато је интеграција Западног Балкана у ЕУ инвестиција у безбједност и стабилност Европе у цјелини. То је у интересу наших грађана, што је основни циљ свих нас који вјерујемо у европско јединство и заједништво“ – закључио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић након Форума министара правде и унутрашњих послова ЕУ-ЗБ, који је одржан у Сјеверној Македонији.





МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА


Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?