Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан координациони састанак на тему ,,Стратегија реформе правосуђа (2019-2022) и Акциони план за период 2019-2020”

Објављено: 22.11.2019. 20:43 Аутор: ДусанТ
Одржан координациони састанак на тему ,,Стратегија реформе правосуђа (2019-2022) и Акциони план за период 2019-2020”


Координациони састанак, на којем су представницима надлежних државних институција представљени Стратегија реформе правосуђа (2019-2022) и Акциони план за период 2019-2020, одржан је данас у Подгорици.


Састанак је организован уз подршку пројекта ЕУРОЛ2, у циљу упознавања представника свих надлежних институција задужених за спровођење Стратегије и Акционог плана са стратешким и оперативним циљевима реформе правосуђа, као и најзначајнијим активностима за њихову имплементацију.

У уводном дијелу састанка учесницима су се обратили Маријана Лаковић Драшковић, генерална директорка Директората за правосуђе у Министарству правде, Весна Меденица, предсједница Врховног суда Црне Горе и Ивица Станковић, в.д. Врховног државног тужиоца и предсједник Тужилачког савјета.

На састанку је оцијењено да све надлежне институције морају дати максималан допринос остварењу конкретних и мјерљивих резултата које Стратегија предвиђа у правцу снажења независности, непристрасности, одговорности, ефикасности, доступности и транспарентности црногорског правосуђа.

Учесници координационог састанка били су представници Министарства правде, Врховног суда, Врховног државног тужилаштва, чланови Судског и Тужилачког савјета, предсједници судова, руководиоци државних тужилаштава, представници Центра за обуку у судству и Државном тузиластву, Адвокатске и Нотарске коморе, Коморе јавних извршитеља, чланови Радне групе за израду Акционог плана за спровођење Стратегије из цивилног сектора, као и представници ЕУРОЛ-а.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?