Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан Колегијум за преговоре: Интензивно ћемо радити на реформама

Објављено: 26.11.2019. 18:44 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора ће наставити интензивно да ради на испуњавању своје европске агенде и преузетих задатака и активности у циљу што квалитетнијег испуњења реформских процеса у свим областима, закључено је данас на Колегијуму за преговоре, којим је предсједавао предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

„Важно је да покажемо капацитет, снагу и посвећеност реформама. Разумијемо европски контекст и њихову потребу унутрашње консолидације, али наша европска агенда неће и не може имати алтернативу“, рекао је премијер Марковић.

Трајни фокус у преговарачком процесу, рекао је Предсједник, остаје на корпусу владавине права, али не мања пажња и енергија треба да буду усмјерене на испуњавање завршних мјерила и препорука из овогодишњег Извјештаја за Црну Гору и у осталим областима преговора.

Поздрављено је испуњавање закључака Колегијума о новом, динамичнијем и транспарентнијем начину рада. У том контексту, указано је на објављивање записника са састанака радних група и интензивнију комуникацију са представницима цивилног сектора.

На сједници је договорено и да се до краја године припреми Програм приступања Црне Горе Европској унији, стретешки документ који ће, сагледавајући динимачано и континуирано унапређење европског законодавства, дати оквир за дјеловање на плану европских интеграција наше државе.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?