Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јановић: Бићемо подршка младима у ризику

Објављено: 10.12.2019. 18:28 Аутор: Министарство спорта и младих
Министар спорта и младих, Никола Јановић, отворио је регионалну конференцију посвећену социјалном оснаживању младих у ризику. „Како је питање младих од мултиресорског значаја, Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих у континуитету спроводе бројне активности у циљу побољшања њиховог положаја, а посебно рањивих група. Наша је мисија да сачувамо младе од могућих ризика и да им будемо ослонац како би имали што квалитетније животе и сјутра активно радили на креирању бољег друштва за генерације које долазе“ - истакао је Јановић.

Јановић је нагласио да је важно на вријеме препознати потребе различитих категорија младих у ризику, те креирати политике које ће им помоћи да остваре своје потребе. “Млади морају да јачају своје вјештине и компетенције како би постали носиоци позитивних друштвених промјена. Министарство је наставило интензиван рад на стварању нових прилика за младе, препознајући значај ангажовања институција како на централном, тако и на локалном нивоу. Стратегијом за младе 2017-2021. препознали смо потребе посебно рањивих категорија младих, а у наредном периоду ћемо наставити са напорима да све мјере буду адекватно спроведене, као што је био случај и у претходном периоду”. 

Министар је истакао и значај 10. децембра - Дана људских права, који симболизује и заштиту од дискриминације и насиља којима поједине групе младих могу бити изложени. Јановић се на крају захвалио организатору конференције, НВО Јувентас и најавио наставак сарадње и партнерског односа у циљу побољшања положаја младих у ризику.


МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?