Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић: Улагања у Полицију су инвестиција у већу безбједност грађана и државе

Објављено: 11.12.2019. 19:09 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор Управе полиције др Веселин Вељовић положили су данас камен темељац објекта за припаднике Сектора специјалне полиције, за који је Влада из Капиталног буџета опредијелила око 7 милиона еура.

Biro za odnose s javnošću„Сектор специјалне полиције је у претходном периоду, извршавајући изузетно сложене задатке, показао пуну професионалност када је у питању борба против организованог криминала, те изградио имиџ елитне јединице спремне да одговори на све безбједносне изазове“, саопштио је министар Нухоџић. Навео је да изградња овог репрезентативног комплекса потврђује одлучност Владе Црне Горе да у континуитету улаже средства за побољшање услова рада Полиције, за њено материјално-техничко осавремењивање, као и за побољшање материјалног положаја припадника Управе полиције. „На овај начин, желимо да искажемо поштовање за оно што Полиција ради на одговоран и квалитетан начин, а и да стварамо нове услове за још ефикаснији и бољи рад Полиције. Улагања у Полицију представљају инвестицију у већу безбједност државе и грађана“, казао је министар унутрашњих послова.

Biro za odnose s javnošćuДиректор Управе полиције др Веселин Вељовић је истакао да ће Сектор специјалне полиције и оперативне структуре полиције које ће користити садржајне капацитете овог важног капиталног пројекта, имати привилегију да дио радних задатака обављају у најсавременијим радним условима и простору, али и одговорност, да наставе процес одржавања али и унапређења високог нивоа обучености и стручног усавршавања својих припадника и највиши ниво тактичке оспособљеност за извршавање намјенских задатака. „Комплексна специјалистичка обука, заједнички тренинзи и усавршавање вјештина са полицијским јединицама у региону и шире, дају нам за право да констатујемо да је специјална полиција оспособљена за рјешавање најсложенијих безбједносних изазова и по тактичком поступању раме уз раме са најелитнијим специјалним јединицама свијета. Планирани садржајни капацитети су реална прилика и могућност Управе полиције да буде покретач регионалних иницијатива јер сарадња полицијских јединица земаља региона је кључ успјеха борбе против свих облика безбједносних пријетњи, нарочито организованог и прекограничног криминала“, казао је директор Вељовић.

Полагању камена темељца објекта за припаднике Сектора специјалне полиције присуствовао је и директор Управе јавних радова Решад Нухоџић. Уговор о реализацији овог пројекта потписали су Управа јавних радова и подгоричка компанија "Челебић". Пројектом је предвиђено рушење постојећих старих објеката који се налазе у подгоричком насељу Златица и изградња новог комплекса за потребе припадника Сектора специјалне полиције, који ће у њему имати све неопходне услове за боравак и рад. Између осталог, планирани су административни центар, смјештајни и спортски објекти, гаража и други садржаји.





МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?