Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио амбасадора Сједињених Америчких Држава Родерика Мура

Објављено: 12.03.2008. 00:16 Аутор: Насловна страна
Амбасадор Мур је изразио задовољство квалитетом сарадње са претходном Владом и испољио очекивање да ће у наредном периоду она бити интезивирана. Честитајући на оствареном напретку Црне Горе на спољно-политичком плану, амбасадор Мур је изразио увјерење да ће Црна Гора бити узор у региону. Он је нагласио да ће САД даље снажно подржавати напоре Црне Горе на путу европских и поготово евроатлантских интеграција, што ће бити јасно потврђено на предстојећем Самиту НАТО Савеза у Букурешту, почетком наредног мјесеца.

Премијер Ђукановић је поновио чврсто опредјељење нове Владе да настави процес економских и демократских реформи и да одлучно спроводе активности на путу укључења наше земље у европске и евроатлантске структуре. С тим у вези, Предсједник Владе је апострофирао значај билатералне подршке Сједињених Америчких Држава за даљи напредак наше земље ка чланству у НАТО. Он је посебно истакао пажњу коју ће Влада Црне Горе посветити унапријеђењу Комуникационе стратегије, која има за циљ упознавање грађана о значају ступања наше земље у чланство НАТО, првенствено у домену унапријеђивања безбједоносних и демократских услова за даљи развој црногорског друштва.

Саговорници су закључили да ће активно учешће Црне Горе у програму Интезивираног дијалога, као и ефикасна примјена Комуникационе стратегије, у периоду до наредног Самита НАТО у Берлину, 2009. године, представљати значајан подстицај за даљи напредак наше земље на путу евроатлантских интеграција. Амбасадор Мур је изразио јасну одлучност Владе САД за даље пружање помоћи Црној Гори у јачању демократских институција и њихових адмистративних капацитета. На састанку су разматране могућности интензивирања даље економске сарадње, као и безбједоносна ситуација у региону.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?