Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио шефа Делегације Европске комисије у Црној Гори, амбасадора Леополда Маурера

Објављено: 12.03.2008. 02:17 Аутор: Насловна страна
Изражавајући задовољство доласком амбасадора Маурера за шефа Делегације Европске комисије у Црној Гори, премијер Ђукановић је поновио чврсто опредјељење Владе Црне Горе да даље унапређује процес економских и демократских реформи, у функцији повећања квалитета живота наших грађана. Он је уједно истакао пуну посвећеност Црне Горе реализацији задатака који се пред њу постављају на путу ка чланству у ЕУ.

Амбасадор Маурер је изразио спремност Европске комисије да помогне активности које Црна Гора остварује на путу европских интеграција. С тим у вези, најављено аплицирање Црне Горе за чланство у ЕУ, у блиској будућности биће разматрано и реализовано у тијесној комуникацији и сарадњи са Делегацијом Европске комисије.

Премијер Ђукановић је упознао саговорника са значајем који Влада придаје реализацији програма које и Европска комисија подржава у свим земљама аспирантима на чланство у ЕУ.

С тим у вези, истакнут је и значај даљег приближавања наше земље ЕУ, у контексту унапријеђења стабилности и повећања страних инвестиција, а у складу са промовисаним циљевима јачања административних капацитета, борбе против организованог криминала и корупције, и заштите животне средине. Саговорници су закључили да ће екипирање Делегације Европске комисије у Подгорици омогућити још интезивнију сарадњу и ефикаснију реализацију заједничких пројеката у поменутим областима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?