Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Републике Турске Реџеп Таип Ердоган честитао предсједнику Владе Црне Горе Милу Ђукановићу избор на ту дужност

Објављено: 14.03.2008. 21:52 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Републике Турске Реџеп Таип Ердоган упутио је предсједнуку Владе Црне Горе Милу Ђукановићу честитку сљедеће садржине:

''Поводом вашег именовања на мјесто Предсједника Владе Грне Горе, желио бих да, у име турског народа и моје лично име, изразим најискреније честитке.

Претпостављам да је Ваше именовање на мјесто премијера, са ког се Ваш претходник и мој драги пријатељ господин Штурановић, повукао због здравствених проблема, а који ће се, надам се ускоро опоравити, знак Вашег схватања одговорности према Вашој земљи.

У кратком периоду након независности, Црна Гора је ојачала своју позицију у медјународнои заједници, кроз значајне кораке које је преузела. Турска придаје велики значај јачању билатералних односа са Црном Гором, и ја искрено вјерујем да ће консултације измедју наших земаља, на редовној основи обезбједити обостране бенифите.

Користим и ову прилику да изразим увјерење да ће Ваше велико искуство и стручно водјење умногоме допринијети просперитету Ваше земље и напретку наших билатералних односа, као и да изразим најбоље жеље за Ваше лично здравље и срећу, као и за благостање и напредак пријатељског народа Црне Горе. ''
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?