Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио новоименованог амбасадора Републике Македоније у Црној Гори Стефана Николовског

Објављено: 19.03.2008. 21:35 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић, примио је данас новоименованог амбасадора Републике Македоније у Црној Гори, Стефана Николовског.

Премијер Ђукановић је амбасадору Николовском честитао постављење и пожелио успјешну дипломатску мисију у Црној Гори, која ће несумњиво допринијети даљем унапређењу врло добрих односа двију држава. Он је изразио задовољство чињеницом да традиционално добре политичке односе Црне Горе и Македоније карактерише и значајна фреквенција сусрета на највишем нивоу.

Предсједник Владе је поновио јасну опредијељеност Владе ка даљем напретку у процесу европских и евроатлантских интеграција, те да ће на том путу Црна Гора бити поуздан партнер свим земљама у региону. С тим у вези, премијер Ђукановић је изразио наду да ће Македонија, заједно са Хрватском и Албанијом, добити позив за чланство у НАТО на предстојећем Самиту у Букурешту, што ће додатно учврстити регионалну стабилност и европску перспективу региона у цјелини.

Честитајући предсједнику Владе нови избор, амбасадор Николовски је изразио задовољство постављењем на мјесто првог дипломатског представника Македоније у Црној Гори. Он је нагласио је да ће током свог мандата настојати да доприноси интезивирању сарадње двије пријатељске државе, које имају значајне заједничке циљеве. Македонски амбасадор је изразио очекивање да ће његова земља наредног мјесеца добити позив за чланство у Сјеверно-атлантском савезу, с обзиром да је Македонија испунила све неопходне политичке и војне предуслове.

Он се сложио да би улазак трију земаља Западног Балкана у НАТО представљао важан допринос укупној стабилности и безбједности региона.

Саговорници су разматрали и питања од регионалног значаја, прије свега у контексту заједничке европске будућности земаља Балкана. Такође, истакнут је јасан обострани интерес за конкретизацију будуће билатералне сарадње у областима економије, културе и науке.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?