Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са амбасадорима земаља чланица НАТО у Црној Гори

Објављено: 31.03.2008. 22:13 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Мило Ђукановић разговарао је данас на радном доручку са амбасадорима земаља чланица НАТО у Црној Гори.

Предсједник Ђукановић је амбасадоре упознао са досадашњим напретком Црне Горе у евроатлантској интеграцији како на плану унутрашњих реформи, тако и у оквиру НАТО програма Партнерство за мир. Премијер је посебно потенцирао планове Владе за интензивирање процеса евроатлантске интеграције Црне Горе у наредном периоду, са акцентом на очекивања од Самита НАТО у Букурешту. У том контексту, предсједник Ђукановић је оцијенио веома значајним што ће Самит НАТО бити посвећен и Западном Балкану, и што ће Црна Гора као чланица Партнерства за мир по први пут учествовати на једном тако значајном скупу. Премијер је изразио увјерење да ће НАТО препознати наш досадашњи позитиван учинак у кратком периоду од укључења у Парнтерство за мир и да ће Црна Гора на Самиту бити укључена у Интензивирани дијалог са НАТО.

Предсједник Ђукановић је истакао да Црна Гора подржава проширење НАТО на наш регион, позивом Албанији, Хрватској и Македонији за чланство у Алијанси, што ће допринијети стабионости и безбједности региона и потврдити евроатлантску перспективу за земље Западног Балкана. Очекиваним напретком Црне Горе и осталих земаља региона на Самиту, НАТО ће потврдити политику отворених врата и чињеницу да се свака земља оцјењује у складу са индивидуалним напретком, истакао је предсједник Ђукановић.

Амбасадори земаља чланица НАТО изразили су пуну подршку процесу интеграције Црне Горе у НАТО и у том смислу истакли очекивање да ће Црна Гора постати дио Интензивираног дијалога са НАТО на Самиту у Букурешту, посебно имајући у виду импресиван напредак који је направила у реформама у оквиру Партнерства за мир. Исто тако, потврђена је спремност земаља НАТО да наставе политичку и експертску подршку Црној Гори у процесу евроатлантске интеграције.

Заједнички је констатовано да је Црна Гора досадашњим учинком показала да је кредибилан партнер међународне заједнице и да је изградила предуслове за динамично прикључење НАТО и ЕУ.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?