Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио делегацију Студентског парламента Универзитета Црне Горе и Уније студената Универзитета Црне Горе

Објављено: 04.04.2008. 01:02 Аутор: Насловна страна
Поводом 4. априла - Дана студената, предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је делегацију Студентског парламента Универзитета Црне Горе и Уније студената Универзитета Црне Горе.

Истичући улогу студената као најнапреднијег дијела друштва, предсједник Ђукановић је изразио задовољство наставком традиционалних сусрета уочи студентског празника. На састанку је посебно истакнут значај Универзитета у развоју црногорске државе и формирању кадрова који могу одговорити потребама европског развоја Црне Горе. Предсједник је нагласио да је, на путу приближавања чланству у ЕУ, неопходно остварити услове за квалитетно образовање, компатибилно са европским стандардима у тој области.

Заједнички је оцијењено да је нови систем образовања донио низ квалитативних помака, који студентима омогућују стицање знања у складу са најсавременијим образовним моделима.

Гости су упознали предсједника Ђукановића са начином функционисања, активностима и плановима и осврнули се на положај студената у друштву. Предсједник Ђукановић је изразио пуно разумијевање за потребе студентске популације и саопштио да ће, у циљу унапређења стандарда студената, Влада на чијем је челу пружити одговарајућуи подршку.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?