Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио амбасадора Краљевине Холандије у Црној Гори Роналда ван Дартела

Објављено: 22.04.2008. 21:55 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Краљевине Холандије у Црној Гори Роналда ван Дартела.
Амбасадор ван Дартел честитао је премијеру Ђукановићу постављење и пожелио успјешно спровођење прокламованих циљева Владе. Он је изразио задовољство активним партнерством двије земље оствареним након обнављања независности Црне Горе. Амбасадор је изнио предсједнику Владе кратак преглед досадашњих заједничких пројеката и представио предлоге за унапријеђење сарадње, посебно у областима одбране, финансија, правосуђа, заштите животне средине и локалних управа. Амбасадор ван Дартел је, коментаришући политичку ситуацију у региону, истакао позитиван примјер Црне Горе и њен допринос очувању и унапређењу стабилности и безбједности у региону. У том контексту, он је поздравио започињање Интензивираног дијалога наше земље и НАТО на Самиту алијансе у Букурешту и даљи напредак наше земље на путу европских интеграција.

Честитавши данашњи Национални празник Краљевине Холандије, премијер Ђукановић је поновио јасну опредијељеност Владе ка остварењу свеобухватних демократских и економских реформи. Он је истакао да ће побољшање квалитета живота и поштовања личних слобода свих грађана препоручити Црну Гору за даљи напредак у процесу европских и евроатлантских интеграција. Предсједник Владе је истакао да ће реализација предвиђених приоритетних пројеката у областима туризма, путне, енергетске и комуналне инфраструктуре условити даље динамизирање раста Бруто друштвеног производа и довести до пуне запослености у нашој земљи. У том свјетлу, Влада поклања велики значај привлачењу страних инвестиција, које су пристизале у Црну Гору због очуване стабилности, а биће задржане обезбјеђењем правне сигурности страних компанија.

Предсједник Ђукановић је истакао важност унапријеђења институционалног аранжмана односа Црне Горе са Европском унијом, јер и искуство европских држава говори о значају тог процеса за спровођење унутрашњих реформи. Он је истакао да Црна Гора не вјерује у улазак земаља на мала врата у ЕУ, већ да ће истрајати на принципима индивидуалног напретка на основу унутрашње снаге држава.


Истакнуто је обострано задовољство због предстојећег потписивања Меморандума о сарадњи Црне Горе и Холандије у областима економије и заштите животне средине, који ће током дана, у име двије владе, потписати амбасадор Роналд ван Дартел и потпредсједница Владе за европске интеграције, Гордана Ђуровић.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?