Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана сједница Савјета за Партнерство за мир

Објављено: 16.05.2008. 00:37 Аутор: Насловна страна
Данас је одржана сједница Савјета за Партнерство за мир, којом је предсједавао предсједник Владе Мило Ђукановић.

Предсједник Ђукановић је, на првој сједници тог тијела од како је изабрана нова Влада, нагласио да је интеграција у НАТО стратешки спољнополитички и безбједносни приоритет Црне Горе и да да ће активности Владе у том смислу у наредном периоду бити интезивиране. Он је истакао да је Црна Гора постигла велики успјех у досадашњем процесу евроатлантских интеграција, што је потврђено позивом са Самита у Букурешту да се укључи у Интензивирани дијалог са НАТО. Црна Гора је сада ушла у најозбиљнију фазу интеграције у Алијансу и динамичним радом у програмима ПзМ ствара предуслове да до сљедећег Самита НАТО испуни критеријуме за стицање статуса кандидата за чланство у овој организацији уласком у Акциони план за чланство- МАП.

Министар иностраних послова Милан Роћен је, у својству једног од копредсједавајућих Савјета, детаљније упознао са активностима Црне Горе у оквиру програма ПзМ, Индивидуалног партнерског акционог плана ИПАП и Интензивираног дијалога, тј. припремама ИПАП плана и Дискусионог документа за ИД, чију израду координира владина Комисија за интересорне активности у ПзМ. У том смислу нагласио да ће успјешна имплементација тих програма имати кључни утицај на одлуку НАТО о пријему Црне Горе у МАП.

Министар одбране Боро Вучинић, као други копредсједавајући Савјета, упознао је то тијело са спровођењем војних програма у ПзМ Индивидуалног партнерског програма -ИПП и Процеса планирања и ревизије -ПАРП.

Савјет је закључио да је од нарочите важности даља имплементација Комуникационе стратегије за евроатлантске интеграције Црне Горе на свим нивоима, с циљем да се црногорска јавност ближе упозна са процесом интеграције Црне Горе у НАТО и предностима које јој то доноси.

Савјет је затражио од свих министарстава и других државних институција да дају свој пуни допринос у даљим активностима које стоје пред Црном Гором у процесу евроатлантских интеграција.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?