Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Објављени добитници награда из Фонда за квалитет и таленте: 526 награђених

Објављено: 17.12.2019. 15:17 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Петнаесточлана комисија на челу са потпредсједником ЦАНУ, проф. др Љубишом Станковићем, завршила је вредновање пријава пристиглих за награде из Фонда за квалитет и таленте Министарства просвјете. Према прелиминарним подацима, награду је добило 526 наставника и ђака од око 2 500 пријављених.

Прецизније, из Фонда ће, према прелиминарним подацима, бити награђено 17 ученика умјетничких школа; 16 наставника умјетничких школа; 111 ученика основних школа; 107 наставника основних школа; 93 ученика средњих школа; 85 наставника средњих школа. Укупно 429 добитника по Конкурсу за додјелу награде из Фонда за квалитет и таленте.

Додатно, из Фонда ће, као и прошле године, бити додијељене награде за 97 ученика који су овојили неко од прва три мјеста на државном такмичењу у организацији Испитног центра и Центра за стручно образовање, те на међународном такмичењу у координацији Испитног центра. Што значи да је 526 укупан број награђених из Фонда, према тренутним подацима.

Оцијењено је да је конкуренција била изузетно јака, да су нијансе одлучивале, те да су сви пријављени имали изузетан портфолио.

Фонд за квалитет и таленте успостављен је посљедњом реформом образовања како би се развило системско награђивање најбољих у просвјети, а прошле школске године додијељене су прве награде. Награде у просјеку износе 1 000 еура. Ове године критеријуми Фонда су били проширени, како би се отворила могућност за пријаву што већег броја наставника и ученика.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?