Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио шефа Мисије Организације за европску безбједност и сарадњу амбасадора Параскиву Бадеску

Објављено: 16.05.2008. 00:39 Аутор: Насловна страна
Успјешна досадашња сарадња представља чврсту основу за ефикасну реализацију будућих заједничких пројеката Црне Горе и ОЕБС, истакнуто је у разговору предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића и шефа Мисије Организације за европску безбједност и сарадњу амбасадора Параскиве Бадеску.

Премијер Ђукановић изразио је захвалност на несебичном ангажману амбасадорке Бадеску у циљу ефикасног спровођења активности Мисије ОЕБС у Црној Гори и апострофирао добру комуникацију црногорских институција са Мисијом ОЕБС у Подгорици. Предсједник је истакао конзистентну посвећеност Владе испуњавању стратешких националних циљева, чланству у европским и евроатлантским структурама. У том правцу, представио је континуиране економске и демократске реформе на достизању европских стандарда. Премијер Ђукановић је такође истакао спремност Црне Горе за адекватно и ефикасно испуњавање обавеза које је наша земља преузела ступањем у чланство ове значајне пан-европске Организације.

Амбасадорка Бадеску изразила је задовољство због односа надлежних институција према активностима које Мисија ОЕБС спроводи у Црној Гори. Шефица Мисије ОЕБС посебно је истакла политичку одлучност главних инстанци наше земље на путу изградње функционалних институција. Она је поновила пуну посвећеност ОЕБС у пружању подршке надлежним институцијама Црне Горе у реализацији најзначајнијих реформи, заснованих на стандардима Европске уније и ОЕБС.

Саговорници су разматрали конкретне могућности будуће сарадње, посебно у областима изградње капацитета државне администрације и реформе правосуђа. Изражено је обострано увјерење да усвојени амандмани Закона о кривичном поступку и Закона о државном тужиоцу, заједно са Измијењеним акционим планом о борби против корупције и криминала, представљају одличне формално правне претпоставке за наставак и интезивирање борбе против криминала и корупције у нашј држави.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?