Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић на Премијерском сату: Лично ћу се бавити питањем вриједности државне имовине јер се на томе радило недовољно и без координације

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић рекао је на Премијерском сату да процес утврђивања вриједности државне имовине још није окончан и да се протеклих година на томе радило, али не довољно те да ће се лично постарати да тај процес буде успјешно приведен крају.

Одговарајући на питање посланика Срђана Милића постављеног у име Клуба посланика Социјалистичке народне партије и Демоса о томе колико тачно износи вриједност државне имовине предсједник Владе је рекао да ни десет година од доношења Закона о државној имовини није успостављена јединствена евиденција државне имовине.

„Да ли се свих ових година радило на томе? Радило се, али недовољно! Недовољно ефективно, и рекао бих стихијски, свако из своје надлежности, без координације и конкретних резултата, што је и Државна ревизорска инстутција констатовала у свом извјештају из јуна 2019. године. Информације које сам добио од Министарства финансија указују ми да се мора темељно мијењати приступ и однос свих надлежних органа према овом питању, и будите сигурни док год будем то могао и док год будем у прилици да ћу се лично бавити овим питањем“ – рекао је предсједник Владе.

Одговарајући на питање колико је држава приходовала од давања државне имовине у закуп премијер Душко Марковић је рекао да је у 2015. години приход био 3.270.929,76 €, у 2016. години 293.312,57 €, у 2017. години 3.092.023,99 € и у 2018. години 3.235.348,40 €.

„Партнери у наведеним правним пословима била су 284 физичка и правна лица, док су подаци за 2019. годину у обради и могу бити накнадно достављени“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је оцијенио да питање начина управљања државном имовином заслужује стратешки приступ са оправданим и цјелисходним мјерама, и рекао да ће Влада тако та питања и третирати након што буде завршен поступак успостављања јединствене евиденције државне имовине.

„Овдје није у питању само евиденција, него државна имовина је снажан и неспоран развојни потенцијал земље. Као што сам рекао на почетку, слажем се са Вама, нијесмо урадили све што смо требали, морали смо урадити више и мораће се урадити више, макар у Влади предузимали и друге мјере које се тичу и промјене организације, али и јачање кадровског потенцијала да ово питање уредимо у складу са Законом, и у складу са економским и националним интересима“ – казао је редсједник Владе Душко Марковић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?