Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио нерезидентног амбасадора Јапана у Црној Гори Тадашиа Нагаиа

Објављено: 20.05.2008. 01:39 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас нерезидентног амбасадора Јапана у Црној Гори, Тадашиа Нагаиа.
Премијер Ђукановић захвалио се на пажњи коју амбасадор Јапана присуством у Црној Гори поводом прославе Дана независности и инаугурације Предсједника Вујановића придаје нашој земљи. Он је изразио захвалност на континуираним донацијама те географски удаљене, али пријатељске земље. Предсједник је упознао саговорника са континуитетним радом Владе на испуњавању стратешких националних циљева, чланству у европским и евроатлантским структурама. Он је представио амбасадору Нагаиу приоритетне инвестиционе пројекте, планиране до краја наредне године.
Амбасадор Нагаи изразио је задовољство добрим односима двије земље и захвалио на подршци коју Црна Гора пружа захтјевима Јапана за чланство у различитим мултилатералним организацијама. Он је исказао очекивање да ће све позитивнија инвестициона клима у Црној Гори, као и позитиван примјер пословања "Даида", компаније у већинском јапанском власништву, охрабрити и друге јапанске инвеститоре на улагања у Црној Гори.
Саговорници су се сложили да су стабилност у Црној Гори и реформе правосудног система, које се спроводе у циљу јачања правног система и сигурности, једни од главних разлога све већег интересовања јапанских компанија за улагање у нашој земљи. Разматране су и конкретне могућности реализације пројеката од обостраног интереса у наредном периоду, посебно у областима друмског и поморског саобраћаја, трговине и туризма. Предвиђено отварање Амбасаде Црне Горе у Јапану додатно ће афирмисати економску сарадњу између двије државе.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?