Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио нерезидентног амбасадора Аустралије у Црној Гори Клер Биргин

Објављено: 20.05.2008. 02:55 Аутор: Насловна страна
Премијер Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас нерезидентног амбасадора Аустралије у Црној Гори, Клер Биргин.
Предсједник Ђукановић је изразио интерес Владе за унапређење сарадње Црне Горе са Аустралијом, посебно у областима економије, заштите мањина, као и сарадње у мултилатералним организацијама. Премијер је упознао саговорника са приоритетима рада Владе до истека мандата крајем идуће године, на испуњавању економских и демократских реформи. У том свијетлу, представио је зацртане циљеве у правцу даљег смањења незапослености и повећања укупног животног стандарда у Црној Гори, те императив развоја институција које ће, постављајући темељ демократског друштва, омогућити успостављање функционалног правног и политичког система у нашој земљи.
Амбасадор Биргин је изразила задовољство добрим односима држава и истакла могућност унапрјеђења сарадње у различитим областима. С тим у вези, апострофирала је заинтересованост аустралијских инвеститора за стратешке инфраструктурне пројекте у Црној Гори. Амбасадорка Аустралије је информисала да се образовање налази високо на листи приоритета њене Владе и поменула могућност ефикасне билатералне сарадње у тој области.
Саговорници су се сложили да постоји обострани интерес за реализацију заједничких пројеката у различитим областима.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?