Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио шефа Канцеларије УНИЦЕФ у Црној Гори Ноле Скинер

Објављено: 20.05.2008. 02:57 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас шефа Канцеларије УНИЦЕФ у Црној Гори Ноле Скинер.

Премијер Ђукановић захвалио је на свесрдном доприносу Канцеларије УНИЦЕФ у унапрјеђењу заштите и промоције дјечјих права у Црној Гори, и истакао потребу даље афирмације и јачања сарадње Владе Црне Горе и УНИЦЕФ, посебно у правцу досљедне примјене Националног плана акције за дјецу, усвојеног 2004. године, како би се у нашој земљи створио амбијент прилагођен дјеци и њховим потребама. Он је изразио задовољство усвајањем УНИЦЕФ Државног програма за Црну Гору, за период 2007-2009. године, од стране Извршног одбора УНИЦЕФ. Предсједник Владе најавио је скоро усвајање Акционог плана програма за земљу Црну Гору, који ће представљати оквир за реализацију појединачних заједничких циљева Црне Горе и УНИЦЕФ дефинисаних програмом.

Госпођа Скинер изразила је задовољство успјешном сарадњом Канцеларије УНИЦЕФ, која је након обнављања црногорске независности подигнута на ниво Сталне мисије, и надлежних институција Владе Црне Горе. Она је поновила спремност и посвећеност ове значајне агенције УН за даље унапређење партнерства и сарадње са Владом Црне Горе. Шефица Канцеларије УНИЦЕФ у Подгорици је нагласила да ће фокусирати своје активности у будућем периоду на социјалну инклузију угрожених категорија дјеце и пружање помоћи реформи институција које се баве заштитом права дјеце.

Саговорници су истакли значај достизања међународних стандарда у заштити права дјетета и изградње капацитета за надгледање тог процеса у нашој земљи. На том правцу, истакнут је значај и похваљене активности националног Савјета за дјечја права, те апострофирана важност успостављања функције замјеника Омбудсмана за заштиту права дјетета.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?