Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеф Бироа за оперативну координацију Нухоџић: Мултивјерски и мултиетнички склад су изнад свих интереса – Институције ће бескомпромисно штитити ове вриједности које вјековима баштини Црна Гора

Објављено: 20.12.2019. 22:00 Аутор: МУП
Биро за оперативну координацију активности органа који чине обавјештајно безбједносни сектор, којим је предсједавао министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, одржао је данас XИИ сједницу, којој су, поред чланова Бироа, присуствовали потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику и министар правде, Зоран Пажин; в.д. врховног државног тужиоца, Ивица Станковић; тужитељка у Врховном државном тужилаштву упућена на рад у Специјално државно тужилаштво, Стојанка Радовић; директор Управе за извршење кривичних санкција, Милан Томић; помоћник директора и руководилац Сектора за борбу против организованог криминала и корупције, Зоран Лазовић и, помоћник директора и руководилац Сектора криминалистичке полиције, Енис Баковић.

Biro za odnose s javnošćuБиро је усвојио Информацију о реализованим активностима у борби против тешког и организованог криминала коју су сачинили Управа полиције и Агенција за националну безбједност, и похвалио резултате Полиције и обавјештајно-безбједносних служби у супротстављању организованом криминалу. Поздрављени су и резултати тужилачке организације на кривичном гоњењу припадника организованих криминалних група. Такође, Биро је затражио да се у континуитету предузимају активности на јачању и интензивирању сарадње органа обавјештајно-безбједносног сектора и Државног тужилаштва.

Усвојена је и Информација о тренутном стању у Управи за извршење кривичних санкција. Биро је закључио да треба уложити додатне напоре на побољшању материјално-техничких капацитета УИКС-а, као и на унапређењу програма ресоцијализације који се нуде осуђеним лицима.
Говорећи о предстојећим јавним окупљањима, шеф Бироа и министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић је саопштио: „Вјерујем да су грађани зрели и одговорни и да неће дозволити нарушавање јавног реда и мира. Слобода и мир су највеће тековине Црне Горе – наше заједничко добро. Стога, позивам све грађане да буду мудри и толерантни. Да покажемо још једном да је мултиетнички и мултивјерски склад изнад свих интереса. Институције ће бескомпромисно штитити ове вриједности као темељно опредјељење које вјековима баштини Црна Гора“.


МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА 

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?