Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио потпредсједника Федерације Босне и Херцеговине Мирсада Кеба

Објављено: 24.05.2008. 02:00 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас потпредсједника Федерације Босне и Херцеговине Мирсада Кеба.

Потпредсједник Кебо је изразио задовољство добросусједским односима двије земље, без било каквих отворених питања. Он је честитао Црној Гори на успјесима које постиже на свом јасно зацртаном путу европских и евроатлантских интеграција. С тим у вези, потпредсједник Федерације БиХ је изразио очекивање да ће започете реформе у Босни и Херцеговини омогућити скоро потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом.

Премијер Ђукановић је нагласио значај који Црна Гора поклања јачању сарадње са сусједима и изразио задовољство досадашњом билатераном сарадњом наше земље и Босне и Херцеговине. Он је изнио став да ће одлична комуникација на највишем политичком нивоу свакако унијети нов динамизам у развој економске и културне сарадње. Предсједник Владе је нагласио да економски отворен систем у Црној Гори упућује на интезивну регионалну сарадњу, те да је добра комуникација и сарадња у региону предуслов европске и евроатлантске интеграције. Премијер Ђукановић је испољио очекивање да ће предстојеће институционализовање односа са ЕУ допринијети бољем функционисању система и спровођењу даљих реформи у Босни и Херцеговини.

Током разговора било је ријечи и о конкретним модалитетима будуће сарадње двије државе. Констатовано је да постоји обострани интерес за унапређење саобраћајне инфраструктуре која повезује земље, при чему је истакнут значај изградње жељезничке пруге и реконструкције магистралног пута између двије државе. Такође, изражена је спремност за реализацију заједничких пројеката из области енергетике, односно адекватне валоризације заједничких водних потенцијала.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?