Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Предсједник Владе Мило Ђукановић отвориће Црногорски инвестициони форум, који се одржава у Лондону под покровитељством Европске банке за обнову и развој

Објављено: 02.06.2008. 21:27 Аутор: Насловна страна
У Лондону ће 3. јуна 2008. године, под покровитељством Европске Банке за обнову и развој, бити одржан Црногорски Инвестициони Форум на коме ће бити презентиран капитални пројекат изградње аутопутева у Црној Гори, са Студијом изводљивости за два аутопута, коју је урадила француска компанија Лоуис Бергер и резултатима Студије о опцијама приватно-јавног партнерства, чији је аутор холандска компанија ЕЦОРYС.

Црногорски инвестициони форум отвориће предсједник Владе Мило Ђукановић, а на скупу ће о том пројекту говорити представници Европске банке за обнову и развој, Свјетске банке и Међународне финансијске корпорације, као дијела групације Свјетске Банке. Саобраћајну политику Црне Горе и улогу аутопута Бар - Бољаре у свеукупном развоју Црне Горе, представиће министар саобраћаја др Андрија Ломпар. На Форуму се очекује присуство представника највећих европских и свјетских комерцијалних банака и компанија које се баве изградњом аутопутева. У делегацији Црне Горе су и министар финансија др Игор Лукшић и директор Црногорске агенције за промоцију инвестиција Петар Ивановић.

Током боравка у Лондону, предсједник Владе Мило Ђукановић сусрешће се државним секретаром у Министарству иностраних послова Велике Британије Дејвидом Милибандом и директором Европске банке за обнову и развој Жаном Лемијером.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?