Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио извршног секретара Економске комисије Уједињених нација за Европу Марека Белку

Објављено: 05.06.2008. 01:15 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас извршног секретара Економске комисије Уједињених нација за Европу (УНЕЦЕ), и генералног подсекретара УН, Марека Белку.

Премијер Ђукановић је истакао важност активности које Економска комисија Уједињених нација за Европу спроводи у региону Југоисточне Европе, и изразио спремност Владе Црне Горе за интезивирањем сарадње наше земље са овом значајном организацијом система Уједињених нација. Предсједник је упознао саговорника са плановима Владе посвећеним очувању макроекономске стабилности у земљи, динамизирању одрживог економског развоја и даљој интеграцији у европске и евроатлантске структуре. Притом, он је исказао пуну посвећеност сарадњи са државама у региону, и у том правцу нагласио значај формирања и ефикасног функционисања Савјета регионалне сарадње.

Господин Белка је захвалио на изванредно организованој посјети Црној Гори, и изразио задовољство боравком у најмлађој, 56. чланици Економске комисије УН за Европу. Извршни секретар је објаснио фокусирање пажње УНЕЦЕ на регион Западног Балкана евидентним политичким и економским реформама које се спроводе у нашем региону. Он је изразио посвећеност УНЕЦЕ за даље унапређење партнерства и сарадње са Владом Црне Горе и владама осталих држава у региону кроз интересне активности предвиђене смјерницама Савјета регионалне сарадње. Извршни секретар Белка је апострофирао веома добру комуникацију и сарадњу коју његова организација има са Европском комисијом, и истакао неумитну добит коју ће државе региона имати од реализације заједничких пројеката са УНЕЦЕ, и у смислу усвајања и испуњавања стандарда предвиђених правним регулативама ЕУ.

Саговорници су изразили обострано задовољство до сада оствареном сарадњом у области екологије и поновили заједнички интерес за даљом примјеном конвенција УНЕЦЕ о заштити животне средине. Разматране су и могућности реализације пројеката од обостраног интереса у областима енергетске ефикасности, транспорта и трговине.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?