Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић честитао Божић: Црногорском друштву је сада најпотребније уједињење подијељеног православног бића

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је православним вјерницима и свештенству Божић поручивши да се наша земља развија, да грађани виде и препознају предности стабилности и мира те да је црногорском друштву сада најпотребније уједињење подијељених православаца.

„Док благданским радостима доминирају љубав и праштање, треба још једном да се присјетимо врлина које красе нашу Црну Гору, и да наставимо да дајемо свој допринос традиционалној слози, заједништву и повјерењу, не само међу конфесијама, већ и унутар њих. Наша земља се данас развија и изграђује по мјери демократских и најразвијенијих земаља, а грађани све више препознају предности стабилности и мира што нам је омогућило овакав развојни замах“ – поручио је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је у Божићној честитки поручио да Закон о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, који је изазвао полемике, треба посматрати као нови почетак суживота и повјерења, а не подјела.

„Никако као било чији подвиг, већ онако како му припада - као правни пропис који уклања не само културно и вјерско, већ и цивилизацијско ограничење у којем смо се затекли. Да бисмо сви, а посебно вјерници и грађани на прави начин разумјели актуелни контекст, највећу одговорност носе они са највише утицаја, био он политички или вјерски. Због тога је наша дужност да учинимо све да се у Црној Гори ујединимо и наставимо даље једним и заједничким путем. Моја Божићна жеља јесте управо оно што је данас црногорском друштву најпотребније: да ујединимо подијељено православно биће, да браћа иду заједно у цркве, храмове и на молитве, да покажемо да нема пожељних вјерника, односно оних других и да храмови нијесу тијесни ни за једну националну или грађанску заједницу. Вјерујући да заједнички можемо достићи ове циљеве, још једном свим православним вјерницима и свештенству честитам најрадоснији хришћански празник“ – поручио је у Божићној честитки предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?