Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и амбасадор Хлобен: Црна Гора и Словачка су пријатељске и партнерске државе

Објављено: 15.01.2020. 21:41 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Словачка су пријатељске и партнерске државе, са одличним билатералним односима и приликама за даље снажење економске сарадње, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и словачког амбасадора Романа Хлобена.

„За нас је изузетно значајана подршка коју Словачка пружа Црној Гори на остваривању својих спољнополитичких циљева али и унутрашњим реформама. Вама желим да захвалим на личном ангажману и доприносу даљем снажењу билатералних односа наше двије државе“, казао је премијер Марковић.

Он је истакао да је важно да политика проширења добије нови позитиван импулс те да сви у региону буду посвећени европским вриједностима. Црна Гора, додао је премијер Марковић, остаје досљедна реформама, а прије свега остваривању даљих резултата у области владавине права.

„Црна Гора је успјешна прича. Имате одличне резултате и можете бити поносни на њих“, казао је амбасадор Хлобен.

Саговорници су се сагласили да је важно даље повезивање и квалитетнија комуникација на економском плану, која би за резултат имала више инвестиција, нових радних мјеста и бољи живот грађана.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмКЈЗкиБ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?