Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан 20 милиона еура вриједан уговор о рехабилитацији дионице пута Рожаје – Шпиљани

Управа за саобраћај и аустријска компанија Штрабаг закључили су Уговор о извођењу радова на рехабилитацији и унапређењу дионице пута М – 2 Рожаје – Шпиљани.

Вриједност уговора, закљученог у оквиру Програма реконструкције магистралних путева у Црној Гори, је 19.185.064.72 еура, а рок завршетка радова је 24 мјесеца.

Радови ће се финансирати из средстава зајма Европске банке за обнову и развој – саопштио је директор Управе за саобраћај Саво Парача.

„Задовољни смо у Управи за саобраћај, јер смо добили једну добру компанију, провјерену компанију за коју смо сигурни да ћемо овај посао са њима довести до краја у предвиђеном року и да ће грађани Црне Горе, нарочито грађани сјевера, бити више него задовољни оним што планирамо да урадимо са том саобраћајницом“ – нагласио је Парача.

У оквиру истог програма, Управа за саобраћај је закључила са турском компанијом Темелсу и са конзорцијумом италијанског ИРД Енгиееринга и босанскохерцеговачког ППГ-а уговоре вриједне по 1,5 милиона еура за пружање услуга надзора извођења радова на реконструкцији дионица магистралних путева који се финансирају из средстава зајма Европске инвестиционе банке и Европскле банке за обнову и развој.

Директор Управе за саобраћај је нагласио да је у току преговора са Европском банком за обнову у развој и Европском инвестиционом банком имао велику подршку Владе која је конкретизована давањем гаранција.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?