Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио амбасадора Републике Словеније у Црној Гори Јернеја Видетича

Објављено: 28.06.2008. 04:14 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Републике Словеније у Црној Гори, Јернеја Видетича, поводом завршетка словеначког предсједавања Европском унијом.

Амбасадор Видетич је представио резултате у остваривању приоритета одлазећег словеначког предсједавања Савјетом Европске уније, које се завршава 30. јуна о.г. Поред јачања европске перспективе земаља Западног Балкана, он је издвојио значај који је његова земља посвећивала током полугодишњег предсједавања развоју Европске уније у контексту успјешне примјене Лисабонске стратегије и ефикасне ратификације реформског Лисабонског уговора.

Такође, словеначки амбасадор је апострофирао важност климатско-енергетских питања и промоцију интеркултурног дијалога, које је његова земља иницирала током предсједавања Европском унијом, и поменуо најзначајније директиве које су усвојене у наведеним областима.

Премијер Ђукановић је одао признање квалитетном предсједавању Словеније Европском унијом у првој половини 2008. године, и изразио задовољство што је она, у том својству, своју пажњу усмјерила на регион Западног Балкана и даље јачање његове европске перспективе. Он је истакао да је успјех словеначког предсједавања тим већи, кад се узме у обзир да је ово било прво предсједавање нове чланице Европске уније, земље из овог региона. Предсједник Владе је поменуо да су објективне околности лимитирале комплетан успијех ратификације Лисабонског уговора током словеначког предсједавања, и испољио наду да ће модалитет превазилажења ситуације настале након негативног исхода референдума у Ирској бити договорен у блиској будућности.

У разговору су учествовали и туристички посленици Словеније и Црне Горе, предвођени некадашним скијашким шампионом, Борисом Стрелом, који су представили конкретне идеје валоризације сјеверног туристичког региона Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?