Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада се бира на изборима а не на литијама

Митрополит Амфилохије изјавио је пред црногорским грађанима и вјерујућим народом у Тивту да Владу треба срушити ако не повуче Закон о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

Подсјећамо Митрополита да се Влада бира у Парламенту вољом представника народа изабраних на демократским изборима.

А посебно да се ниједна Влада није билрала нити ће бити рушена на литијама, било којим поводом!

Уставом је то забрањено, а дјеловање цркве одвојено од државе, па ће и Влада и сви државни органи одлучно стојати на позицији одбране Устава и закона, и на њима заснованог поретка.

Ниједан закон па макар не био ни одличан ни врло добар - не уводи безакоње него ред и поредак у некој области друштвеног живота.

Стога још једном подсјећамо и грађане, и вјернике, и свештенство - да управо ријеч Божија заповиједа да се вјерник моли за власт у оном мјесту гдје живи да би због општег добра и њему било добро. По православном учењу - ко се противи закону, противи се и Божјем поретку.

На крају, жалимо што и овом изјавом Митрополит још једном показује да се не држи Устава, већ неодрживе позиције да је црква изнад Државе иако је Црна Гора демократска и секуларна држава.

А за очекивати је да буде вјерски поглавар којег управо ова Влада држи за свог легитимног саговорника.

Дакле, остајемо посвећени дијалогу са Митрополијом црногорско-приморском у циљу пуног разумијевања Закона, његове боље имплементације и стварања услова за потписивање темељног уговора.

Најмање толико очекујемо и од митрополита Амфилохија.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?