Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Премијер Мило Ђукановић сјутра у Бечићима отвара Форум о политикама из области науке, високог образовања и иновација у земљама Југоисточне Европе

Објављено: 01.07.2008. 18:39 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Мило Ђукановић отвориће у сриједу, 02. јула, у 09. сати, Форум о политикама из области науке, високог образовања и иновација у земљама Југоисточне Европе, који ће се одржати у хотелу Сплендид у Бечићима. Форум ће окупити око 100 учесника, високих представника министарстава образовања и науке, универзитета, парламентарних одбора за науку и истраживања, академија наука, институција које финансирају науку и истраживања у Источној Европи, као и европских и међународних организација.

У уводној сесији, којом предсједава министар просвјете и науке проф. др Сретен Шкулетић, говориће директор УНЕСЦО БРЕСЦЕ Енгелберт Руос, комесар за образовање, тренинг, културу и младе Европске комисије Јан Фигел, министарка за високо образовање, науку и технологију Словеније Мојца Куцлер Долинар, министарка образовања, науке и истраживања Италије Мариастела Ђелминини, министарка високог образовања и истраживања Француске Валери Пекрес и проректор Универзитета Уједињених нација Јан Ј. Богарди. Након тога услиједиће сесија на којој ће излагања имати министри земаља Југоисточне Европе.

Послије свечаног отварања скупа, представници медија имаће могућност да разговарају са министрима, представницима УНЕСЦО-а, представницима Европске комисије и других институција. У 13.00 сати предвиђено је да министар просвјете и науке Сретен Шкулетић и министарка за високо образовање, науку и технологију Словеније Мојца Куцлер Долинар потпишу Споразум о научној и технолошкој сарадњи између влада двије земље. Потписивање Споразума биће отворено за медије.

На завршној сесији, у четвртак, 03. јула, говориће комесар за науку и истраживање Европске комисије Јанез Поточник. Форум ће окончати рад усвајањем Завршног коминикеа.

Форум финансијски помажу УНЕСЦО, Министарство иностраних послова Италије, Државни секретаријат за образовање и истраживање Швајцарске и Шведска агенција за међународни развој.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?