Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио амбасадора Израела у Црној Гори Артура Кола

Објављено: 08.07.2008. 00:34 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас нерезидентног амбасадора Израела у Црној Гори Артура Кола.

Амбасадор Кол је изразио задовољство добрим односима двије земље и указао на велики потенцијал билатералне сарадње у будућности. Он је посебно истакао успјешно остварену радну комуникацију са различитим ресорима у Влади Црне Горе, као и одличну сарадњу држава у различитим мултилатералним организацијама на обострану корист. Амбасадор Израела је упознао саговорника о сјутрашњој прослави 60-годишњице постојања Израела, коју ће Амбасада Израела први пут уприличити у независној Црној Гори. Он је исказао очекивање да ће све позитивнија инвестициона клима у Црној Гори, охрабрити израелске инвеститоре на улагања у Црној Гори, што ће бити заједнички циљ Амбасаде Израела и почасног конзула Црне Горе у Израелу.

Премијер Ђукановић се захвалио на ажурном и пријатељском односу Владе Израела према важним демократским процесима у недавној прошлости наше земље. Честитавши амбасадору Израела државни празник, предсједник Владе је изразио задовољство првом организацијом свечаности тим поводом у главном граду Црне Горе. Он је упознао саговорника са континуитетним радом Владе на испуњавању стратешких националних циљева, чланству у европским и евроатлантским структурама. Премијер је представио амбасадору Колу приоритетне инвестиционе пројекте, планиране до краја наредне године.

Саговорници су се сложили да су стабилност у Црној Гори и реформе које се спроводе у циљу јачања правног система и сигурности, једни од главних предуслова интересовања израелских компанија за улагање у нашој земљи. У том правцу, договорено је одржавање презентације инвестиционих пројеката за израелске компаније, која ће се организовати у Црној Гори, у сарадњи Амбасаде Израела, почасног конзула Црне Горе у Израелу и Министарства иностраних послова наше земље. Разматране су и конкретне могућности реализације пројеката од заједничког интереса, посебно у областима водних ресурса, пољопривреде, телекомуникација, информационих технологија, инфраструктуре и туризма.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?