Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао Дан новинара: ЦГ предано ради на унапређењу амбијента за рад медија

Објављено: 23.01.2020. 14:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је Дан новинара Црне Горе и додао да Црна Гора предано ради на унапређењу амбијента за рад медија.

„Улога медија и новинара од изузетне је важности за снажење демократије, еманципацију и укупан напредак државе и друштва. Више од једног вијека црногорски новинари су били хроничари збивања али и проносили глас разума у тешким временима и историјским прекретницама на Балкану“, наводи се у честитки.

Изазови новог времена, додао је он, нијесу заобишли медијску заједницу, која ће, увјерен је Премијер, на најбољи начин одољети изазовима лажних вијести и других хибридних пријетњи којима је наша држава изложена, остајући посвећени принципима тачног и правовременог извјештавања о свим питањима од интереса за јавност.

„Желим да подсјетим да је Црна Гора једна од малобројних држава која је декриминализовала клевету, те да предано ради на унапређењу амбијента за рад медија“, рекао је предсједник Марковић.

Предсједник Владе вјерује да ће кључан допринос том циљу дати сет медијских закона чије се усвајање очекује ове године.

„У нади да ће медијска заједница препознати свој али и потребу грађана за формирање јединственог саморегулаторног тијела, честитам свим посленицима јавне ријечи Дан новинара Црне Горе“, пише у честитки предсједника Владе Црне Горе.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?