Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са послаником ЕП Пицулом: ЕУ нема алтернативу за Црну Гору

Објављено: 23.01.2020. 00:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора нема алтернативу када су у питању европске интеграције, а на том путу има подршку Европског парламента, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и посланика Европског парламента и сталног извјестиоца за Црну Гору Тонина Пицуле.

„Драго ми је да ће Црна Гора имати прилику да сарађује са човјеком који добро познаје регион и прилике у нашим државама и који разумије значај политике проширења, не само у контексту стабилности већ и свеукупног напретка“, казао је предсједник Владе.

Премијер Марковић је истакао да наша држава жели да буде чланица Уније кад буде спремна за то јер жели да у ЕУ буде нова вриједност и квалитет, а не проблем. Фокус Црне Горе је, додао је он, на даљим реформама и мјерљивим резултатима у области владавине права. Саговорници су се сагласили да је пуна функционалност парламента и политичког система важна за даљи напредак државе и друштва на путу ка ЕУ, те да је посебан значај политичког консензуса и дијалога када је у питању процес европских интеграција и спровођење реформи.

Посланик ЕП Пицула је казао да треба поштовати резултате које је Црна Гора остварила, али и да је пред њом доста посла које треба урадити до пуноправног чланства у Унију. Он је додао да је Црна Гора пуно урадила, те да ће Европски парламент и друге европске институције, кроз партнерски однос који имамо, даље помагати нашој држави.

На састанку је оцијењено да је важно за грађане обезбиједити бољи живот, а предсједник Марковић је у том контексту говорио о опоравку наших јавних финансија, снажном економском расту и условима за квалитетнији живот.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?