Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио представника ОЕБС за слободу медија Миклоша Хараштија

Објављено: 19.07.2008. 02:17 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас представника ОЕБС за слободу медија Миклоша Хараштија.

Господин Харашти је захвалио Влади Црне Горе на позиву да посјети Подгорицу, чиме је потврђена спремност за разматрање процјене слободе медија у нашој земљи. Он је информисао премијера да се срео са представницима надлежних државних институција, невладиних организација и независним новинарима, и да је у разговору са њима установио да у Црној Гори постоји слобода говора и плурализма. Констатујући ту чињеницу, он је честитао Влади на евидентном напретку оствареном у тој области.

Премијер Ђукановић је изразио задовољство афирмативним оцјенама за напоре који се предузимају у Црној Гори, и изразио захвалност за подршку ОЕБС у досљедном спровођењу принципа и стандарда којима се наша земља обавезала ступањем у чланство те организације. У том свјетлу, предсједник Владе је истакао добру комуникацију и сарадњу институција са Канцеларијом ОЕБС у Црној Гори и изразио чврсто опредјељење ка реализацији заједничких пројеката у наредном периоду. Он је навео да број новоотворених електронских и штампаних медија у Црној Гори представља само један од показатеља о разумијевању значаја слободе медија за развој демократског друштва у нашој земљи.

Саговорници су изразили обострани интерес за интезивирање сарадње у овој веома важној области. У даљем разговору разматрали су и модалитете за унапређење Нацрта закона о електронским комуникацијама и јавним радио-дифузним сервисима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?