Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао у Беранама са предсједником Општине Вуком Голубовићем

Објављено: 09.09.2008. 00:06 Аутор: Насловна страна
Делегација Владе Црне Горе, на челу са предсједником Милом Ђукановићем, разговарала је данас у Беранама са предсједником Општине Вуком Голубовићем и његовим сарадницима о реализацији изборног програма, актуелној ситуацији, приоритетима и развојним плановима Општине.

Изразивши задовољство сарадњом са Владом и партнерима на реализацији развојних програма, предсједник Општине је саопштио да је само у последњих годину дана на територији општине Беране настављено или реализовано 103 инфраструктурна пројекта. Њиховом реализацијом, Беране је постало богатије за нових 65 километара асфалта и више од 60 километара нових путева на сеоском и планинском подручју. Изграђено је 9 бетонских мостова, проширена градска расвјета за 11 километара, настављени радови на изградњи домова, капела и водовода на сеоском подручју.

Сада је у току изградња саобраћајнице до Мотела Буче и моста на ријеци Бистрици, а започета је и потпуна реконструкција ул. 29. Новембра, санација зелене пијаце и адаптација - проширивање објекта за студенте Менаџмента у саобраћају, као и реконструкција зграде предузећа Водовод и Комунално. До краја године започеће се са реализацијом низа објеката, као што су, изградња нове Хале спортова и наставак радова на изградњи прве фазе Универзитетског центра.

Предсједник Ђукановић је оцијенио успјешним досадашњу реализацију развојних пројеката Берана, уз увјерење да ће се у наредном периоду, интезивирањем привредних активности на коришћењу ресурса ових крајева, створити услови за бољи животни стандард градјана, спријечити даља миграциона кретања и створити нове развојне перспективе.

Премијер Ђукановић је истакао да Влада Црне Горе има пуно разумијевање за потребе развоја Берана и да ће и убудуће подржавати све иницијативе, посебно из области комуналне и друштвене инфраструктуре и бизниса, које воде успостављању бољих и квалитетнијих услова за живот и рад градјана у том граду, као и на читавом сјеверу.

Заједнички је оцјењено да се реализацијом низа капиталних пројеката, попут Аутопута Бар-Бољари, туристичке валоризације Бјеласице и Комова и изградњом нових електрана, стварају услови за јачање предузетничке активности, коришћење компаративних предности и развојних шанси, као и за брзи развој и смањивање регионалних разлика.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?