Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић: Заједно и снажно градимо сеоску инфраструктуру

Објављено: 07.02.2020. 19:40 Аутор: МПРР
MPRRВлада Црне Горе опредијелила је и за ову годину више од милион еура за изградњу сеоских водовода широм Црне Горе, чиме наставља унапређење услова за живот становника на сеоском подручју и услове за даљи развој пољопривреде и предузетништва у руралним подручјима.

„Планирана је изградња 33 водовода, од којих је 21 у сјеверном а 12 у централном региону. Само у овој години биће изграђено 52 км водоводне мреже - 35км примарне и 17км секундарне, чиме ће бити ријешено водоснабдијевање за око 3.000 домаћинстава“, саопштио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић који је данас у селу Пријеспа у Никшићу представио Програм подстицања пројеката у водопривреди за 2019. годину.

„Програм представљамо у Никшићу јер је никшићка локална управа у претходном периоду, захваљујући ефикасном и домаћинском раду, и партнерској сарадњи са Владом, постигла значајне резултате у изградњи руралне инфраструктуре“,  казао је Симовић представљајући овај Програм заједно са сарадницима, мјештанима и представницима локалне самоуправе.

„Када овоме додамо 36 водовода изграђених у претходне три године у руралним подручјима, имаћемо нових око 360 км водоводне мреже – или око 240 км примарне и око 120 км секундарне мреже, за шта је Влада обезбиједила 4 милиона еура“ саопштио је потпредсједник Симовић представљајући резултате у овој области од 2017-2020.

„Поред тога, Влада је за изградњу руралне  инфраструктуре уз подршку Међународног фонда за развој пољопривреде – ИФАД, за ову годину обезбиједила 4,5 милиона еура чиме ћемо изградити нове километре руралних асфалтних путева, нове водоводе и нове акумулације“ додао је Потпредсједник Симовић.

„Овом приликом желим да укажем на значај и да се захвалим локалном становништву које је активно учествовало у планирању и реализацији бројних пројеката унапређења руралне инфраструктуреMPRR широм Црне Горе. У отвореном и партнерском дијалогу увијек смо проналазили најбоља рјешења и пратили њихову реализацију.

Оваква партнерска сарадња мјештана, локалне управе, Владе и међународних партнера, биће и даље наше кључно опредјељење, са циљем даљег унапређења услова живота и рада у руралним подручјима широм државе“ казао је потпредсједник Симовић.

„Радујемо се свим овим пројектима, и великим и малим, како из области инфраструктуре тако и искорацима које заједно треба да направимо на нашем даљем европском путу. То су најбољи одговори свима онима који показују јасну намјеру да зауставе Црну Гору и да је врате на балканске стрампутице деведесетих.

Нема дилеме које ће идеје на крају превладати. Вријеме је мајсторско решето и сви мудри домаћини и овдје на Пријеспи и широм Црне  Горе знају да је будућност пред онима који стварају, онима који граде, а не онима који разграђују, мире, а не свађају, онима који хоће истински дијалог, а не онима који постављају ултиматуме и уцјене. Будућност је пред онима који се радују добру свога комшије, добру сусједне државе, а не онима који не поштују свога сусједа и не желе му добро.

Црна Гора има снагу да одоли свим овим искушењима и да и даље иде путем напретка за добробит свих грађана“, закључио је потпредсједник Симовић.

Предсједник општине Никшић, Веселин Грбовић изразио је задовољство оствареном сарадњом са Владом и реализацијом бројних инфраструктурних пројеката у руралном подручју општине Никшић. 



ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?