Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио предсједавајућег Wасхингтон Глобал Партнерса Роберта Гелбарда

Објављено: 10.09.2008. 23:22 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас у Подгорици ранијег специјалног америчког изасланика за Балкан, амбасадора Роберта Гелбарда, предсједавајућег компаније Wасхингтон Глобал Партнерс.
У дужем и конструктивном разговору размијењена су мишљења о модалитетима унапређења билатералне сарадње и даљег развоја партнерских односа између Црне Горе и САД, са посебним акцентом на веће присуство америчких инвестиција у Црној Гори.

Амбасадор Гелбард је оцијенио веома позитивним напредак Црне Горе након обнове државности, као и њену позицију у регионалном и ширем међународном контексту. У том смислу изразио је спремност да као пријатељ Црне Горе пружи свесрдну подршку напорима Владе и свих структура које су опредијељене за брже остваривање црногорских стратешких европских и евроатлантских циљева.

У разговору је учествовао и министар иностраних послова Милан Роћен.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?