Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио предсједника европске секције ФИБА Георгеа Василакопулоса

Објављено: 14.09.2008. 03:39 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је вечерас у Подгорици предсједника европске секције ФИБА Георгеа Василакопулоса. Разговору су присуствовали челници Кошаркашког савеза Црне Горе, као и спортски директор европске секције ФИБА Коста Илијев.
Информишући госта о европским развојним перспективама Црне Горе, предсједник Ђукановић је изразио задовољство међународном афирмацијом државе посредством великих спортских успјеха. Даље улагање у спортску инфраструктуру је обавезујуће, с обзиром да је данас спорт један од најзначајнијих националних производа.
Ђукановић је поновио да је динамичан економски напредак који Црна Гора посљедних година остварује поуздан гарант развоја спорта. Зато ће Влада истрајати у тежњама да континуираним улагањем створи врхунске услове за квалитетан развој спорта у земљи. Црна Гора је земља спортиста и огромних спортских потенцијала нагласио је Ђукановић, са увјерењем да су створене могућности за квалитетну организацију великих спортских такмичења у нашој земљи. У том смислу, кошаркашки спорт ће и убудуће завређивати пуну подршку државе, на путу остварења значајних резултата и укупне афирмације Црне Горе.
Предсједник европске секције ФИБА Георге Василакопулос је изразио увјерење да се, својом способношћу, капацитетима и организационим могућностима, Црна Гора успјешно кандидовала за домаћина великих спортских догађаја. У том смислу је посебно истакнута иницијативност Кошаркашког савеза Црне Горе који, у све повољнијим економским условима, посједује способност да на одговарајући начин популарише спорт, као један од показатеља економске моћи друштва.
Саговорници су констатовали да су успостављени услови за још квалитетнију сарадњу и конкурентност црногорског кошаркашког спорта на међународном плану.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?