Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић посјетио Општину Никшић

Објављено: 18.09.2008. 18:00 Аутор: Насловна страна
Говор предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића након отварања инфраструктурних објеката поводом дана Општине Никшић


Даме и господо,
Поштовани грађани Никшића,

Задовољство ми је што сам у прилици да свечано отворим нове улице и уређене градске површине у Никшићу, граду који из дана у дан добија препознатљиво европско лице. Посебно ме радује што се град са маркантним мјестом у црногорској прошлости и садашњости динамично изграђује и што ће будуће генерације Никшићана живјети у бољим условима, примјереним европској будућности Црној Гори.

Данас, на празник нашег града, на дан који симболизује слободарски дух људи овог краја, у обавези смо да се присјетимо великих личности чија су прегнућа уткана у темеље модерног Никшића, града који је био и остао чврсто упориште самосвјесне Црне Горе. Наша је заједничка обавеза да још снажније доприносимо напретку Никшића, јер је његово мјесто на развојној мапи Црне Горе од великог значаја.


Прије тачно 125 година по налогу Краља Николе, који је, као државник и владар, највише разумио важност Никшића, Јосип Сладе је израдио први урбанистички план града из кога израста модерни Никшић.

Преданост локалне управе на плану даљег уређења града и посвећеност многим пројектима којима се подиже квалитет живота у овој средини најбољи је начин да се одужимо вриједним неимарима старог Никшића. Исто тако, стварање претпоставки за економски и културни препород града најбољи је подстицај свима који су своју судбину везали за Никшић и његов просперитет.

Протеклих година окончан је рад на многим инфраструктурним објектима, реализовано је мноштво пројеката који служе добру овог града.

И овогодишњи септембарски дани пролазе у реализацији низа пројеката од виталног значаја за грађане Никшића. Јуче је отворен регионални пут Никшић Јављен у дужини од 43 километра којим је завршена дугогодишња активност на повезивању модерном саобраћајницом голијског краја са Никшићем, а наредне године ће се овај пут завршити на укупној траси преко Крсца до границе са Босном и Херцеговином. За десетак дана биће пуштен у рад водовод Поклонци којим ће Никшић добити нових 150 литара у секунди најквалитетније воде, чиме ће дугогодишњи проблем овог града несташица воде у љетњим мјесецима бити трајно ријешен.

Значајно је смањена незапосленост и створен је повољан амбијент за нове инвестиције и развојне планове. Наравно, Никшић има читав низ потенцијала који могу бити у функцији унапређења услова за живот и рад на подручју општине. На путу који води економском напретку и добру грађана, Влада Црне Горе увијек ће бити поуздан партнер.

Са увјерењем да ћемо бити уједињени у мисији остварења европске перспективе Никшића и Црне Горе, срдачно вас поздрављам и још једном вам честитам Дан општине Никшић.

Живјели!




Аудио запис:Говор предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића након отварања инфраструктурних објеката поводом дана Општине Никшић...Audio
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?