Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић разговарао са министром за ванредне ситуације и цивилну одбрану Русије Сергејем Шојгуом

Објављено: 19.09.2008. 22:15 Аутор: Насловна страна
Русија ће остати један од најважнијих спољнополитичких приоритета Црне Горе, што уз импресиван развој економских односа, посебно у области инвестиција, говори о континуитету добре сарадње Подгорице и Москве оцијенио је предсједник Владе Мило Ђукановић у разговору са руским министром за ванредне ситуације и цивилну одбрану Сергејем Шојгуом, којег је данас примио у Подгорици.

Премијер Ђукановић је изразио очекивање да ће на другом састанку Мјешовитог црногорско-руског комитета за економску, трговинску и научно-техничку сарадњу, који ће се одржати до краја године у Русији, бити усаглашени споразуми о слободној трговини и враћању клириншког дуга. Он је такође изразио задовољство споразумом о успостављању безвизног режима, који ће током предстојећег засједања Генералне скупштине УН потписати шефови дипломатија двије земље.

Министар Шојгу је оцијенио да, осим тога, постоји значајан простор за
сарадњу двије земље у обуци и школовању стручњака у разним областима,
као и у културној сарадњи Русије и Црне Горе.

Премијер Ђукановић изразио је захвалност на помоћи коју је руска Влада упутила Црној Гори приликом санације посљедица љетошњих пожара и поздравио потписивање споразума о сарадњи Министарства за ванредне ситуације Русије и надлежног ресора МУП Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?