Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио у опроштајну посјету амбасадора Швајцарске Конфедерације Вилхелма Мајера

Објављено: 20.09.2008. 00:36 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Швајцарске Конфедерације Вилхелма Мајера.

Предсједник Ђукановић изразио је захвалност амбасадору Мајеру на доприносу унапрјеђењу билатералне сарадње Швајцарске и Црне Горе и истакао поштовање Црне Горе за разумијевање које је Швајцарска исказала према демократским процесима у нашој земљи. Он је обавијестио амбасадора о динамичном економском и демократском развоју Црне Горе, као и о опредјелјенју за континуитет реформи које ће нам обезбиједити чланство у европским и евроатланским структурама. Амбасадор Мајер одао је признање Црној Гори на оствареном напретку на плану друштвеног и економског развоја од момента обнављања државности до данас, као и на њеном јасном политичком курсу који за своју основу има унутрашњу и регионалну стабилност.
У билатералној сфери, наглашен је заједнички интерес за што скоријим закључивањем Споразума о социјалном осигурању, као и Споразума о визним олакшицама и реадмисији, док је позитивно оцијењен напредак у текућој рунди преговора које Црна Гора води са Швајцарском у оквиру финалне фазе приступа Свјетској трговинској организацији. Премијер је нагласио постојање простора за даљи развој економских односа двије земље и потврдио посвећеност Црне Горе даљем јачању спољнотрговинске размјене. Оцијењено је да искуства Швајцарске могу бити веома корисна за црногорску економију, нарочито када је у питању даљи развој подручја заштите животне средине, туризма, шумарства. Такође, посебан значај дат је универзитетској сарадњи, као и могућностима за студирање црногорских студената у Швајцарској.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?