Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Ђукановић - Најденова

Објављено: 23.09.2008. 22:34 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Републике Бугарске Снежану Најденову.

Предсједник Ђукановић је изразио задовољство досадашњом сарадњом и разумијевањем које је Бугарска у протеклом периоду исказивала према демократским стремљењима Црне Горе. Он је захвалио амбасадорки Најденовој на личном доприносу развоју билатералне сарадње Црне Горе и Бугарске и успостављању одличних односа двије земље. Амбасадорка Најденова је истакла подршку Бугарске европском и евроатланском курсу Црне Горе, што је додатно потврђено брзом ратификацијом црногорског споразума о стабилизацији и придруживању. Обије стране снажно подржавају иницијативе сарадње и добросусједства у региону, у циљу трајне стабилности на овим просторима.

У припреми је, или су већ оперативни, низ билатералних споразума на пољу конзуларне политике, одбрамбене политике, социјалног осигурања и културе. Оцијењено је да ће њиховом пуном имплементацијом још више оснажити постојећа дипломатска инфраструктура и укупни односи двије земље. Приоритет у будућем дјеловању биће интензивирање економских односа и што снажније присуство партнера и инвеститора из Бугарске у Црној Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?