Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тјенђин, Кина: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са предсједником Државног савјета НР Кине Веном Ђиабаоом

Објављено: 27.09.2008. 17:15 Аутор: Насловна страна
Народна Република Кина подржава европске аспирације Црне Горе и са задовољством констатујем да је Црна Гора постигла велики напредак у друштвеном и економском развоју изјавио је предсједник Државног савјета НР Кине Вен Ђиабао током сусрета са предсједником Владе Црне Горе Милом Ђукановићем, данас у Тјенђину.

Премијер Ђукановић је подсјетио да Кину и Црну Гору повезује дуго и традиционално пријатељство и захвалио на развојној подршци коју Државни савјет НР Кине пружа Влади Црне Горе. Упознајући предсједника Вена са динамичним економским развојем Црне Горе, Премијер Ђукановиц је указао на низ могућности за даљу сарадњу на пољу капиталних инфрастуктурних пројеката и у сектору туризма. Предсједник Владе је нагласио да су кинески инвеститори добро дошли у Црну Гору, наглашавајући у том смислу значај и улогу Међудржавног комитета за економску и трговинску сарадњу.

Предсједник Дрзавног савјета Вен Ђиабао се сагласио да двије земље треба да појачају сарадњу на економском плану, истичући да ће кинеска Влада у наредном периоду подстаћи угледне компаније из ове земље да инвестирају у Црну Гору.

Премијер Ђукановић је позвао предсједника Вена да посјети Црну Гору, што је са задовољством прихваћено, као знак континуитета интензивних политичких контаката на највишем нивоу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?