Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио предсједника Владе Републике Србије Мирка Цветковића

Објављено: 01.10.2008. 23:07 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас предсједника Владе Републике Србије Мирка Цветковића.

Предсједник Ђукановић је упознао госта са економским и демократским развојем Црне Горе и кључним активностима на динамичном путу ка евроатлантским интеграцијама. Предсједник је и овом приликом поновио да је изградња најбољих односа са Србијом у интересу Црне Горе, као и да са свим осталим земљама региона дијелимо исте вриједности на путу ка Европској Унији. У том контексту пожељно је усвојити читав низ билатералних споразума који представљају нужну правно-политичку инфраструктуру дипломатских односа између двије државе.

Посебну пажњу саговорници су посветили почетку преговора о Споразуму о двојном држављанству. Премијер Ђукановић је нагласио да, и поред различитих полазишта, очекиваних када се имају у виду објективне разлике међу двијема државама, треба уложити максималне напоре за изналажење рјешења које ће представљати обострано прихватљив компромис. Премијери Ђукановић и Цветковић су се сагласили да је стабилност и интеграција земаља Западног Балкана у ЕУ у најбољем интересу региона и Европе.

Током размјене мишљење на тему Косова, премијер Цветковић је саопштио очекивања Србије у односу на Црну Гору, као и увјерење да ће, након скорог засиједања Генералне скупштине УН, ово питање са политичког бити пренешено у правни контекст. Уз пуно разумијевање за политику Владе Србије, Предсједник Ђукановић је поновио познати став по овом питању, истичући да ће позиција Црне Горе бити и даље веома одговорна, те да ће она слиједити стратешке државне интересе, који безусловно обезбјеђују њену скору европску и евроатлантску будућност.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?